Misiunea organizatiei

Misiunea organizatiei este de a proteja si salva vieti prin actiuni si proiecte inovatoare, care imbunatatesc calitatea de viata a oamenilor.

Premii

Premiul I pentru Inovatie (CCIFER) - 2012

Premiul I pentru Originalitate (GSC) - 2013

Istoria ARISU

ARISU a fost infiintata ca raspuns la nevoia societatii romanesti de a-si moderniza sistemul de educatie medicala, dupa modelele altor ONG-uri din Europa, SUA si Australia, unde populatia joaca un rol activ in sistemul medical de urgenta.

Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta (ARISU) a fost infiintata in anul 2009 si este o organizatie independenta, nonprofit, neguvernamentala si apolitica.

Cu experienta de peste 7 ani, atat in sistemul medical de urgenta din Romania, precum si sisteme medicale de urgenta din alte tari ale Uniunii Europene, ARISU este una dintre cele mai experimentate organizatii medicale non-profit din Europa de Est.  De-a lungul celor 7 ani de activitate, ARISU a instruit peste 5.500 de persoane si a implementat peste 10 proiecte medicale, educationale si sociale. La nivel stiintific, ARISU colaboreaza cu ONG-uri si institutii importante din Anglia, Germania, Italia si Turcia. Principalele obiective ale organizatiei sunt:

Cursuri de prim ajutor pentru public si companii, instalarea defibrilatoarelor externe automate in locuri publice, campanii de donare de sange, organe si tesuturi.

Misiuni de cautare si salvare a victimelor in situatii de urgenta  (dezastre, calamitati, accidente colective, etc.) si asigurarea asistentei medicale de urgenta la evenimente.

Campanii si proiecte impotriva: discriminarii persoanelor cu dizabilitati, violentelor impotriva femeilor, precum si a violentelor asupra minorilor.

Acum poti sustine proiectele organizatiei

Implica-te in comunitate!

25550
Ore de voluntariat
3500
Beneficiari
7
ani de activitate
12
proiecte implementate