Misiunea organizatiei

Misiunea organizatiei este de a proteja si salva vieti prin actiuni si proiecte inovatoare, care imbunatatesc calitatea de viata a oamenilor.

Premii

Premiul I pentru Inovatie (CCIFER) - 2012

Premiul I pentru Originalitate (GSC) - 2013

Istoria ARISU

ARISU a fost infiintata ca raspuns la nevoia societatii romanesti de a-si moderniza sistemul de educatie medicala, dupa modelele altor ONG-uri din Europa, SUA si Australia, unde populatia joaca un rol activ in sistemul medical de urgenta.

Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta (ARISU) a fost infiintata in anul 2009 si este o organizatie independenta, nonprofit, neguvernamentala si apolitica.

Cu experienta de peste 7 ani, atat in sistemul medical de urgenta din Romania, precum si sisteme medicale de urgenta din alte tari ale Uniunii Europene, ARISU este una dintre cele mai experimentate organizatii medicale non-profit din Europa de Est.  De-a lungul celor 7 ani de activitate, ARISU a instruit peste 5.500 de persoane si a implementat peste 10 proiecte medicale, educationale si sociale. La nivel stiintific, ARISU colaboreaza cu ONG-uri si institutii importante din Anglia, Germania, Italia si Turcia. Principalele obiective ale organizatiei sunt:

Cursuri de prim ajutor pentru public si companii, instalarea defibrilatoarelor externe automate in locuri publice, campanii de donare de sange, organe si tesuturi.

Misiuni de cautare si salvare a victimelor in situatii de urgenta  (dezastre, calamitati, accidente colective, etc.) si asigurarea asistentei medicale de urgenta la evenimente.

Campanii si proiecte impotriva: discriminarii persoanelor cu dizabilitati, violentelor impotriva femeilor, precum si a violentelor asupra minorilor.

Acum poti sustine proiectele organizatiei

Implica-te in comunitate!

25550
Ore de voluntariat
3500
Beneficiari
7
ani de activitate
12
proiecte implementate

Membri & voluntari

Din 2009 si pana astazi, voluntarii ARISU au fost alaturi de echipa management si au facut posibile proiectele noastre. Pe aceasta cale, dorim sa le multumim pentru implicarea,  devotamentul si simtul civic de care au dat dovada.